Some call it magic. We call it Sharkbite®.

Viktig info till ägare av Mercury Verado


Pressmeddelande 2018-10-19

Ang. Sharkbite Barnacle Remover på Mercury Verados plastkåpor.
Sharkbite Barnacle Remover är ett otroligt effektivt hjälpmedel för att lösa upp kalk i snäckor och havstulpaner. Med sin modifierade syra är den snällare mot användaren och miljön än någon annan konkurrent.
För att göra jobbet krävs det någon form av syra. Något annat sätt finns inte, såvida man inte gör det helt mekaniskt genom att skrapa, skrubba, slipa och polera.

Sharkbite fungerar på alla båtar och drev. Gelcoat, trä, stål och t.o.m. på aluminium, (även om man alltid måste vara försiktig med syra på aluminium och testa på liten yta först). Som regel så är det aldrig några problem med utombordare och drev, då det är lackade ytor på i stort sett alla, och då går det utmärkt att rengöra med syra.

När det gäller Mercury Verado så sitter det formgjutna obehandlade relativt mjuka plastkåpor vid vattenlinjen. Dessa tål inte någon form syra vid rengöring! Det gäller alltså alla medel med syra, oavsett fabrikat.
Det kan uppstå reaktion som i värsta fall ger en missfärgning, blekning eller fula märken i plasten om ett medel som innehåller någon form av syra får ligga på för länge eller inte sköljs bort mycket noggrant.

Mercury rekommenderar endast mekanisk rengöring med polerande rengöringsmedel. Mer information om detta finns att läsa i Mercurys bruksanvisningar.